Отидете към основна версия

27 609 55

Тест на седемместното BMW

  • bmw-
  • 2er-
  • gran tourer-
  • тест

BMW с предно предаване и на всичкото отгоре миниван?! Това вече не е сензация - всички митове за баварската марка се сгромолясаха още преди година, когато беше представен BMW 2er Active Tourer. Сега този Tourer стана Gran, което ще рече голям. И при това не само на габарити. Автомобилът вече изглежда по-добре и стъпи на територията на седемместните миниванове. Още от първо впечатление може да му бъде прикачена титлата "Най-дръзкият седемместен миниван", още повече, че Opel Zafira OPC е вече в историята.

Екстериор

Когато видиш BMW 2er Gran Tourer в огледалото, веднага ти идва да се прибереш вдясно, след което виждаш, че те изпреварва "автобус", но в повечето случаи той изглежда по-спортен от твоето купе, например. С други думи баварците са успели да запазят спортната осанка и в същото време да направят семеен седеместен ван. Ако към допълнителните опции е добавено и спортното М-окачване, баварското ванче изглежда още по-спортно. Такова изпълнение обаче не е за родните пътища, защото возията става значително по-твърда, а клиренсът - по-нисък. Иначе в сравнение с Active Tourer междуосието е увеличено с 11 см, а общата дължина - с 21.4 см. Всичко това прави каросерията по-пропорционална и по-хармонична. Gran Tourer изглежда едновременно и солидно, и стремително.

Интериор

В сравнение с по-малкото еднообемно BMW с предно предаване, Gran Tourer е по-стабилен и по-вместителен. С това обаче разликите се изчерпват и все още е странно защо от компанията ги разделят като два модела. И ако Active Tourer е адресиран към млади хора с активен начин на живот, Gran Tourer е вариант за онези, които са със същия дух, но вече женени с деца. Всъщност моделът може да се поръча и в петместен вариант и тогава печелите багажник с обем 645 литра. В седемместната версия той става 560 литра, но също е предостатъчен. При свален и втори ред седалки обемът нараства до впечатляващите 1 820 литра, което автоматично превръща Gran Tourer в най-вместителното BMW. Всичко останало, отнасящото се до арматурно табло, седалки и т.н., си е като в стандартно BMW. Допълнителните кресла не предлагат същия комфорт като предните два реда, но стават и за възрастни пасажери. Като цяло салонът е просторен, а височината му позволява на средно ръстови пасажери да се настанят дори и с официален цилиндър на главата.

Двигател и ходови характеристики

Както вече стана ясно, седемместното BMW е стандартно с предно предаване, но може да се поръча и с фирмената xDrive система. Някои от системите са поопростени, като например скоростният лост на осемстепенната автоматична трансмисия е механичен, а Head up дисплеят се проектира на допълнителен екран пред водача, а не на предното стъкло. Иначе воланът е стандартен и информативен, окачването клони към твърдо, но пък за сметка на това стабилността в завои е много добра. Версията 220d, която ни бе предоставена за тест, се появи последна, но всъщност е един от оптималните варианти за Gran Tourer. Този мотор е идеалното съчетание от динамика и икономичност, като дори и при по-екстремна езда не превишава разход от 6.5 литра на 100 километра пробег.

Подробни технически характеристики за BMW 2er Grand Tourer  , всички модификации  ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини