Отидете към основна версия

7 178 26

S-Klasse свали покрива преди Франкфурт

  • s-class-
  • mercedes-
  • cabriolet

Mercedes-Benz представи предпремиерно откритата версия на S-Klasse в навечерието на автосалона във Франкфурт. След цели 35 години най-големият и луксозен модел на марката ще може отново да се похвали с кабрио модификация. Според компанията нивата на усикване на шасито са намалени значително и гонят тези на купе версията. 

Теглото също е много близко до това на закрития модел. Това се дължи на използването на много алуминий и магнезий в задната част на автомобила. Масата на кабриолета е само 1.814 килограма за върховата версия Mercedes-AMG S63 S 4MATIC, която ще бъде задвижвана от 5.5-литров V8 с два турбокомпресора. Мощността достига 585 конски сили, а въртящият момент - потресаващите 900 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 3.9 секунди.

Флагманският кабриолет на Mercedes-Benz естествено ще бъде натъпкан със всевъзможни удоволствия, като Airscarf отоплителната система. Друга новост е, че гюрукът се прибира в отделно помещение и не засяга багажното пространство. Отварянето и затварянето на тавана отнема около 20 секунди и може да се извършва до скорост от 60 км/ч.

По-детайлна информация ще бъде разкрита след официалната премиера, която ще се състои след около две седмици във Франкфурт. 

 

Научете повече за генерациите на S-Klasse от  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини