Отидете към основна версия

28 598 21

Нов, свръхброниран Range Rover

  • range rover-
  • special vehicle operations-
  • sentinel
"Придворното" тунинг ателие на Jaguar и Land Rover - компанията Special Vehicle Operations (SVO) представи нова разработка, представляваща бронирана версия на последното поколение Range Rover.
По традиция иновацията получава приставката Sentinel. От Special Vehicle Operations взимат за основа едно от най-луксозните изпълнения Autobiography. Бронировката, която монтират е от най-висок клас и отговаря на стандартите VR8.
На практика това означава, че луксозното бронирано возило може да издържи на пряк обстрел от АК 47, както и на взрив с мощност до 15 кг тротилов еквивалент. Стъклата също са със специална бронировка, като освен това са и със задължителната силна тонировка.
В списъка с оборудване на новия Sentinel са включени система за гасене на пожар, усилени 20-цолови гуми Run-Flat, значително по-мощен акумулатора, както и авариен изход, намиращ се на гърба на задната седалка.
Що се отнася до двигателя, то под капака на бронирания Range Rover е монтиран трилитров V-образен шестак, снабден с турбо. Мощността му е 340 конски сили. Моторът работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия. Цената му е 400 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини