Отидете към основна версия

26 774 23

Зверска катастрофа с Porsche 918 Spyder

  • porsche-
  • 918 spyder-
  • катастрофа-
  • пострадали
Водач на суперкара Porsche 918 Spyder изгуби контрол и се вряза в публиката по време на ежегодното благотворително автомобилно шоу Paqpaqli Ghall-Istrina. По думи на очевидци пилотът е изпуснал колата, след като едно от задните колела е излязло от пистата.
 
В резултат на катастрофата са пострадали 26 души, 5 от които са в критично състояние. След ранените са майка и шестгодишното и дете. Инцидентът е станал в близост до летището Hal Farrug в Малта.
 
По данни на вестник Times of Malta зверската катастрофа е станала вчера следобед. Автомобилът е управляван от неговия собственик Пол Бейли, който според изданието е бил доста добър и опитен водач.
Бейли също е сред пострадалите. Според говорител на организаторите на шоуто, тепърва инцидентът ще се разследва, за да се уточни причината за катастрофата. Видео от фаталната катастрофа може да видите най-долу.
 
Porsche 918 Spyder  е снабден с четири режима на работа. Спортният режим прехвърля по-голямата част от въртящия момент на задните колела, а електромоторите помагат за управлението на т.нар. векторна тяга.
 
Освен това при най-сериозните натоварвания водачът може да използва и събраната в батериите енергия, за да повиши допълнително мощността на автомобила. Именно в такъв режим е станал фаталният инцидент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини