Отидете към основна версия

15 Октомври, 2015 11:00, обновена 15 Октомври, 2015 11:00 45 312 54

Нова марка автомобили с щампа "Made in BG"

  • great wall-
  • haval-
  • h1-
  • h2-
  • h6 coupe
От Great Wall, които в Китай вече ребрандираха високопроходимите си автомобили, решиха да навлязат с новия бранд и в Европа. У нас азиатските SUV-та вече ще носят наименованието Haval. Брандът Haval се предлага в момента, освен на азиатския и южноамериканския пазар, още в Русия и Австралия.
 
Премиерата в България е официална за Европа и включва един мини SUV (B segment), един компактен (C segment) и един пълноразмерен (D segment). Заедно с моделите в Е сегмента, моделната гама на Haval е една от най-пълните при т.нар. кросоувъри в световен мащаб.
 
По време на предстоящия автосалон в София, който отваря врати на 17 октомври, в зала 3 на Интер Експо Център на щанда на Литекс Моторс ще дебютират три модела SUV на новия бранд, като от средата на следващата година ще започне производство им и в завода на компанията в с. Баховица, край Ловеч. 
 
 
Haval H2 - компактен SUV
Размери (мм) 4335 х 1814 х 1695
Междуосие: 2560
Задвижване: 2WD, интелигентно 4WD
Двигател: бензинов 1.5 Турбо 143 к.с.
Скоростна кутия: 6MT / 6AT
 
Другата новост около азиатската марка, автомобилите на която се правят у нас е, че предстои производството край Ловеч на нов пикап Steed 6. В момента в завода край село Баховица се прави стандартната версия на кросоувъра Н6 (долната снимка), както и пикапа Steed. Всички SUV-та на марката можете да видите на започващия от събота автосалон в столицата, където Литекс Моторс ще поднесат и още няклко свръхлюбопитни изненади.

Научете повече за моделите на Great Wall , от ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини