Отидете към основна версия

9 747 10

Ще има Yamaha с четири колела

  • yamaha-
  • автомобил
Компанията Yamaha, специализирана в производството на мотоциклети, ще представи на автомобилното изложение в Токио интересна концепция. Прототипът обаче няма да е на мотоциклет, а на лека кола. Японският производител пази иновацията в тайна и на този етап разпространи само един фото тийзър и не разкрива подробности около проекта.
 
През март тази година генералният директор на Yamaha Хироюки Янаги потвърди официално, че след четири години компанията ще започне да произвежда серийно автомобили за европейския пазар. Предположенията са, че компанията ще пусне серия от субкомпактни автомобили, а целта е да се противопостави директно на автомобилите Smart.
 
Производството на четириколесните возила Yamaha ще е в завода на марката в американския град Медфорд, а за целта от компанията ще направят инвестиции във фабриката в размер на няколко десетки милиарда йени. Смята се, че серийният компакткар на Yamaha ще е в стила на прототипа Motiv (долната снимка).
 
Новата четириколесна Yamaha ще разполага с хибриден силов тракт, който ще включва бензинов еднолитров двигател и електромотор. Предсерийната кола Yamaha ще бъде демонстрирана в Токио, в рамките на автомобилното изложение, което ще се проведе от 29 октомври до 8 ноември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини