Отидете към основна версия

21 233 19

Ето го най-мощното Audi за всички времена

  • audi-
  • r18-
  • льо ман

Спортното подразделение на Audi представи новата версия на състезателната си кола R18. Според създателите ѝ това е най-мощното и най-ефективното Audi в цялата история на марката. Догодина новият състезателен болид ще вземе участие в надпреварите за издръжливост WEC, като ще се състезава в категорията LMP1. Именно в тази категория попада и култовата надпревара "24-те часа на Льо Ман".

В състава на хибридния силов тракт са включени модернизиран шестцилиндров дизелов агрегат, както и сложна система, задвижвана от електричество. Немците са решили да се откажат от използваната досега система за рекупериране на кинетичната енергия. Тя работи на основата на маховика, но сега немците я заменят с иновативна схема, включваща и комплект йон-литиеви батерии. Тя е заимствана от спортния прототип на Porsche, обозначен с индекса 919 Hybrid.

На

На този етап специалистите от Инголщат не уточняват каква е системната мощност на силовия тракт, но заявиха, че тя ще е по-голяма от тази на предшественика, който сумарно разполага с около 830 конски сили. Що се отнася до аеродинамиката и външния вид на колата, от снимките е видно, че немците са изменили предницата почти изцяло. Всичко това се прави с цел подобряване на обтекаемостта на новото Audi R18.

Състезателният автомобил, който е станал и значително по-лек, ще се появи за първи път на пистата на 17 април, когато на "Силвърстоун" стартира сезонът на WEC. Заради оптимизиране на разходите през 2016-а отборите на Audi и Porsche ще участват с по два автомобила. Първият екипаж, който ще се състезава с новото Audi, ще е съставен от пилотите Андре Лотер, Бенуа Трелуйе и Марсел Феслер, а във втория са включени Лукас ди Граси, Люк Дювал и Оливие Джарвис.

Технически характеристики за моделите на Ауди , ще намерите  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини