Отидете към основна версия

2 602 12

Как ще изглежда състезателния S-FR на Toyota

  • toyota s-fr-
  • gazoo racing-
  • тунинг-
  • автосалон-
  • токио

Прототипът S-FR представен наскоро, който има за цел да разшири фамилията на бюджетните спортни автомобили на Toyota ще бъде преобразен за токийския автосалон. Отговорни за проекта са специалистите по марката Gazoo Racing. Той иска да покаже как ще изглежда една бъдеща състезателна версия, защото се предполага, че модела бързо ще се превърне в желана платформа за състезателни машини, като големия си брат GT86.

В проекта са вкарани всички модерни похвати в аеродинамиката, като големия нож под предната броня, перата генериращи притискателна сила в краищата й, огромния дифузьор, както и антикрилото на багажника със "лебедовите" стойки наподобяващи врата на грациозната птица. Калниците на автомобила са разширени с по 25мм всеки, за да са в тон с разширената стъпка на S-FR, а за още повече стабилност височината е намалена с 50мм посредством спортно окачване.

Спирачките също са подобрени с вентилирани дискове и четирибутални апарати отпред и двубутални отзад, което предполага и увеличена мощност. Данни за нея, както и за стандартния вариант на автомобила и агрегата, от който ще тя идва все още няма. Най-обсъждания вариант е новия 1.2 литров четирицилиндров двигател, който вече задвижва модела Auris и ще позволява много подобрения във връзка с мощността. Най-вероятно е представянето му в началото на третата седмица на януари - от 15-ти до 17-ти, да бъде заедно с готовия за производство стандартен вариант.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини