Отидете към основна версия

15 017 47

Новата E-Klasse се показа предпремиерно

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • детройт 2016

Порталът Worldcarfans публикува официални снимки на следващото поколение Mercedes-Benz E-Klasse седмица преди дебюта на модела на салона в Детройт. До този момент външността на автомобила бе старателно пазена в тайна и бе обект на спекулации покрай шпионските кадри на тестови мулета, заснети по време на изпитания.

В контраст със секретността около дизайна на колата през последните месеци от Mercedes-Benz охотно "захранваха" медиите с внимателно дозирана информация, благодарение на което повечето й технически особености вече са известни.

Благодарение на новата платформа новият щутгартски седан ще бъде със 100 кг по-лек от предшественика си. По-скъпите версии ще се оборудват серийно с дигитално арматурно табло.

На официалните снимки се вижда, че по-простите модификации с аналогов приборен панел дисплеят на мултимедията и показателните уреди са разделени. За разлика от флагмана S-Klasse обаче по преградата няма бутони.

Снимките са съпроводени с първата официална информация за дължината на новата E-Klasse (4 922.5 срещу 4 879 милиметра за досегашното поколение) и за някои от двигателите. Седанът ще дебютира с 2.0-литров турбодизел със 195 к.с. (220d) и разход 3.9 л/100 км.

Моделът ще се предлага също с 2.0-литров бензинов мотор (E200), а на малко по-късен етап ще започне оборудването с хибридна силова установка с 279 коня. Мощността на бензиновите двигатели ще варира от 183 до 333 к.с., а на дизеловите - от 150 до 258 к.с.

Повече подробности за новата E-Klasse ще стана ясни на официалното представяне на модела в Детройт. Северноамериканското автомобилно изложение започва на 11 януари.


Подробни технически характеристики за генерациите на E-Klasse

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини