Отидете към основна версия

14 910 12

Американците избраха Honda и Volvo

  • honda-
  • volvo-
  • civic-
  • xc90

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Детройт бяха обявени победителите в конкурса "Северноамерикански автомобил на годината". Жури от 56-членен състав, включващо журналисти от различни американски медии, избра за най-добър автомобил новото поколение на Honda Civic.

Във финалната битка японския Civic успя да се пребори със седана Chevrolet Malibu и с роудстъра Mazda MX-5. Ще припомним, че именно Mazda-та беше избрана през декември миналата година за най-добър автомобил на Япония.

При автомобилите с повишена проходимост първото място в конкурса "Северноамерикански автомобил на годината" беше присъдено на Volvo XC 90. Новият шведски всъдеход спечели и българското издание на конкурса в категорията 4х4 и е един от претендентите за званието "Най-добър автомобил в Европа".Шведското луксозно SUV надделя над двата японски всъдехода Honda Pilot и Nissan Titan XD, които останаха на втора и трета позиция, съответно. И за двете отличени возила - Civic и XC90, това не са първи подобни награди зад Океана. Civic печели престижния конкурс за първи път през 2006-а, а XC90 - през 2003 година.

Миналата година, победители в северноамериканското издание на наградите "Автомобил на годината" станаха Volkswagen Golf при леките коли и Ford F-150 при автомобилите с повишена проходимост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини