Отидете към основна версия

4 918 21

Tesla ще покаже Model 3 в края на март

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • елън мъск

Дизайнерите на Tesla Motors са завършили работата си над новия евтин електромобил на компанията и Model 3 ще бъде представен официално на 31 март. Новината е съобщил Илон Мъск на общо събрание на акционерите, на което са били отчетени финансовите резултати за последното тримесечие на миналата година.

Мъск не е разкрил подробности за колата, но някои нейни особености вече са известни. Model 3 ще бъде построен на изцяло нова платформа, която ще залегне в основата на бъдещ компактен кросоувър с името Model Y, комби и роудстър, който ще наследи едноименния първи електромобил на Tesla, чието производство бе прекратено през 2012 г.

Общото между всички нови модели ще бъде цената. Оригиналният Tesla Roadster струваше $110 000, а наследникът му ще бъде двойно по-евтин. Прогнозната цена на Model 3 пък е $40 000.

Според Мъск основният конкурент на новия електромобил ще бъде не друг, а самото BMW M3. Model 3 ще ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Батериите с капацитет 70 кВтч ще се произвеждат в Tesla Gigafactory и ще позволяват изминаването на 480 км с едно зареждане.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини