Отидете към основна версия

17 829 21

Ето го наследника на Bugatti Veyron

  • bugatti chiron-
  • автосалон-
  • женева

Измина много време от първите слухове за наследник на Veyron, но той вече официално е пред нас. Chiron ще бъде с мощност от 1500 конски сили, като слуховете за хибридна мощност или електрически компресор не се сбъднаха. Мощността ще идва от напълно нова версия на 8.0 литровия W16 двигател с четири турбокомпресора, които ще работят на две степени - едните два ще захранват двигателя до 3800 оборота, а от там ще се включват и другите два. Въртящият момент също ще е покъртителен - 1600 нютонметра и за обуздаването му ще се грижи нова седемстепенна скоростна кутия.

Bugatti Chiron ще ускорява от 0 до 100 за 2.4 секунди, от 0 до 200 те ще са 6.5, а от 0 до 300 "дългите" 13.6. Максималната скорост пък ще бъде ограничена на "само" 420 км/ч, като на тестовете автомобилът е успял да вдигне 435 км/ч. Въпреки намесата на много въглеродни влакна и
създаването на изцяло нов карбонов монокок, теглото на автомобила достига 1995 килограма. При скоростите, на които е способна тази машина килограмите със сигурност ще я придържат по-адекватно към настилката.

Новият Chiron вече разполага с адаптивно шаси и пет вида настройки. Единият от тях - "Lift" ще повдига колата в градски условия и скорости до 50 км/ч, а от 180 нагоре автоматично ще се включва режим "Autobahn". Режимът "Handling" ще бъде предназначен за малко по-игривите, а за достигането на максималната скорост ще трябва да се завърти специален ключ, като при Veyron. От модела ще бъдат произведени точно 500 автомобила при начална цена от 2.4 милиона евро, като очакваме и много лимитирани версии.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини