Last news in Fakti

1 Март, 2016 07:15 17 701 21

Ето го наследника на Bugatti Veyron

  • bugatti chiron-
  • автосалон-
  • женева

Измина много време от първите слухове за наследник на Veyron, но той вече официално е пред нас. Chiron ще бъде с мощност от 1500 конски сили, като слуховете за хибридна мощност или електрически компресор не се сбъднаха. Мощността ще идва от напълно нова версия на 8.0 литровия W16 двигател с четири турбокомпресора, които ще работят на две степени - едните два ще захранват двигателя до 3800 оборота, а от там ще се включват и другите два. Въртящият момент също ще е покъртителен - 1600 нютонметра и за обуздаването му ще се грижи нова седемстепенна скоростна кутия.

Bugatti Chiron ще ускорява от 0 до 100 за 2.4 секунди, от 0 до 200 те ще са 6.5, а от 0 до 300 "дългите" 13.6. Максималната скорост пък ще бъде ограничена на "само" 420 км/ч, като на тестовете автомобилът е успял да вдигне 435 км/ч. Въпреки намесата на много въглеродни влакна и
създаването на изцяло нов карбонов монокок, теглото на автомобила достига 1995 килограма. При скоростите, на които е способна тази машина килограмите със сигурност ще я придържат по-адекватно към настилката.

Новият Chiron вече разполага с адаптивно шаси и пет вида настройки. Единият от тях - "Lift" ще повдига колата в градски условия и скорости до 50 км/ч, а от 180 нагоре автоматично ще се включва режим "Autobahn". Режимът "Handling" ще бъде предназначен за малко по-игривите, а за достигането на максималната скорост ще трябва да се завърти специален ключ, като при Veyron. От модела ще бъдат произведени точно 500 автомобила при начална цена от 2.4 милиона евро, като очакваме и много лимитирани версии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 4 Отговор
    КРАСОТА!
    В БГ ще си караме конфекцията на ваг, бмв, отскоро и на мерцедес!

    Коментиран от #5

  • 2 незнайко

    0 2 Отговор
    Следващата стъпка е да сложат прибиращи се крила за да може да лети. Изумително творение. Даже и със 150 конски сили да е красотата няма как да се скрие. Китайците да го клонират и репликират за масов овтомобил.
  • 3 Milen

    2 1 Отговор
    Скоро не бе излизал на бял свят толкова впечатляващ автомобил
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    1995кг....Много спортно звучи!

    Коментиран от #6

  • 5 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Бугати е на ВАГ. А иначе изглежда супер. Брутално и яростно. Не е като другите насочени суперколи, а е по-луксозна. Интериора е направо убийствен.
  • 6 Бате Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Звучи ми като 750 кс на 997.5 кг
  • 7 Банкя

    1 0 Отговор
    Отпред - УНИКАЛНА КРАСОТА, много брутално излъчване има с тия фарове и линии. Отвътре - УНИКАЛЕН ИНТЕРИОР. Двигател - УНИКАЛЕН. Джанти - УНИКАЛНИ. Единствено отзад са я оакали с тая червена резка... Близо до съвършенството е този автомобил, единствено му трябваха два готино изпипани стопове, вписващи се в цялостната линия на дизайна. Наистина не ми харесва дупето...
  • 8 123456

    3 3 Отговор
    Определено вътре е кич, но е тежка лодка. Има мощност, но това тегло не е като на супер спортна кола.
    Но Koenigsegg One:1 - 197кг двигател, 80кг скоростна кутия и 72кг шаси, общо тегло 1360кг с течностите и половин резервоар и 1360кс
  • 9 Гост

    1 1 Отговор
    Най-накрая са направили подобаващ дизайн за най-бързата кола на планетата.
    Вейронът беше доста грозен, а този е наистина красив!
    Адмирации, че не се подведоха от хибридната и електрическа мода!
  • 10 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Към критиците:
    Като не ви харесва, не си я купувайте бе!
    Купувайте неЦки еднакви кеневи на ваг!

    Коментиран от #20

  • 11 goni

    0 0 Отговор
    На истински заинтересованите им препоръчвам да чуят песента "Отец Онуфрий" на Семьон Слепаков!:) Много е актуална! Нищо че е за стария модел!:) И не се притеснявайте че е на руски! Даже и тия дето никога не са чували руска реч ще разберат дълбокият и смисъл!:) Само побързайте докато все още не е блокирана!:) Все пак е на руски!:)
  • 12 Илиян

    2 0 Отговор
    Километража е до 500км/ч............Едно време като видиш кола с 240км/ч на километража и скачахме от радост все едно Господ е слезнал на земята....А иначе каквото и да се плюете и обиждате,за мен това е уникална кола,която за съжаление ще гледам само на плакати и по TV-то.
  • 13 киро

    1 0 Отговор
    Аресва ми - ще си купя 2бр.
  • 14 Evolution

    1 0 Отговор
    Предпочитам Кьонингсег... Направено е с много повече мисъл.
  • 15 Ши зема

    0 0 Отговор
    S dizelov motor ima li ili zavodsko na gaz 4e koi znae kolko 6te mu e gazovata?
  • 16 Обективен

    0 0 Отговор
    Фен съм на японското и визията на Вейрон никога не ми е допадала кой знае колко,но това тук е.... .аси красотата...не бих променил нито един детайл по тая кола!
  • 17 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0 0 Отговор
    велика кола е. много ми харесва. богатите и известни хора да си я карат със здраве. само едно не ми хареса че джантите са крадени от Опел Астра j OPC :D
  • 18 Опел

    0 0 Отговор
    Ужасна е , толкова грозна кола без стил .за цената да не говорим .Бях карал вейрона ,също бях разочарован а това е дори по грозно и по скъпо .Но все пак е ВАГ няма как да очакваме друго
  • 19 КРИТИК

    0 0 Отговор
    братле , случайно ако не знаеш да те светна тази кола е изцяло собственост и проектирана от .. както се изразяваш ти ваг.ните или какво беше ..там с други думи фолксваген ..
  • 20 към оспомисумасома

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "опсмопсус":

    ти май нещо пак не си доразбрал нима не знаеш , че бугати вейрон е на компанията ВАГ както ги наричаш вагини ?
    вземи малко да понаучиш това онова ..
    Та значи .. двигателя НА ТОЗИ ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ АВТОМОБИЛ е проектиран от .. ФОЛКСВАГЕН , дизайна и всичко друго е на ..ФОЛКСВАГЕН ..
    сега разбра ли оспомусумсомасе ?
  • 21 Този който плати на Вълка Бугатито

    0 0 Отговор
    Ще го карам с пълна газ, ще си правя каквото искам с него, а когато ми омръзне....





    ... ще изключа PlayStation-a... Такъв е живота!