Отидете към основна версия

7 242 18

Camaro влезе в клуб "600 коня"

  • chevrolet-
  • camaro-
  • zl1-
  • general motors-
  • ню йорк 2016

Chevrolet представи пистовата модификация на новото поколение Camaro. ZL1 ще дебютира пред публика на автосалона в Ню Йорк в края на месеца.

Купето получава 6.2-литровия компресорен осмак на GM, познат от Corvette Z06 (в който развива 650 к.с.) и напомпания седан Cadillac CTS-V (640 к.с.). За Camaro двигателят е форсиран до 640 коня и 868 Нм - с 60 к.с. и 114 Нм повече от предишното поколение ZL1.

Моторът работи в комплект с шестстепенна механична трансмисия или с напълно нов автоматик с девет предавки, разработен в сътрудничество с Ford. До края на 2018 г. тази скоростна кутия ще се предлага за поне осем модела на General Motors.

Динамичните характеристики на новия ZL1 не се съобщават. Предшественикът ускоряваше от 0 до 96 км/ч за 3.9 секунди и достигаше максимална скорост от 296 км/ч.

Обтекаемостта на купето, което е олекнало с 91 килограма в сравнение с предишния пистов модел, е усъвършенствана в продължение на стотици часове в аеродинамичен тунел. Автомобилът се е сдобил с уголемен сплитер, прагове и различен спойлер отзад.

ZL1 има модернизирано мехатронно шаси Magnetic Ride Control, система против пробуксуване, електронен блокаж на задния диференциал, функция за бърз старт Launch Control и спирачни механизми Brembo с шестбутални апарати отпред и четирибутални отзад.

Гумите Goodyear Eagle F1 Supercar, с които са обути 20-цоловите алуминиеви джанти, са разработени специално за модела.

Продажбите на новото Camaro ZL1 започват в края на годината. От Chevrolet все още не са публикували ценова листа.

 

Подробни технически характеристики за генерациите на Camaro  ВИЖ

Направете сравнение на различни марки и модели  ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини