Отидете към основна версия

57 086 43

БГ цена на новата E-Klasse на Mercedes

  • mercedes-benz-
  • балкан стар-
  • e-klasse-
  • цена-
  • българия

E-Klasse е основополагащ продукт за марката Mercedes-Benz и в миналото многократно е предопределяла стандартите в сегмента на бизнес седаните. Сега на ход е десетото поколение на модела, което вече е в България и се предлага в продажбените центрове на Балкан Стар. Новата E-Klasse прави своя пазарен дебют у нас с избор от два двигателя: E 200 с четирицилиндров бензинов двигател и E 220 d с изцяло новия четирицилиндров дизелов мотор.

Екстериор

В сравнение със своя предшественик, междуосието на новата E-Klasse се е увеличило с 65 милиметра (2939/2874), а цялата дължина с 43 милиметра (4923/4880). Значително издълженото тяло на автомобила се отличава с къси надвеси, дълго междуосие, както и с по-големи колела. Базовата версия се предлага с класическата радиаторна решетка за Mercedes със звездата на предния капак, както и линията Exclusive, където изработката е още по-изискана. Линиите Avantgarde и AMG се разпознават по спортната решетка, в чийто център е вградена голяма Mercedes звезда.

Интериор

Опционалните екстри включват избор от два дисплея от следващо поколение, всеки с диагонал на екрана от 12.3 инча – за първи път в този сегмент. Под общото им покривно стъкло двата екрана визуално се сливат в широкоекранен кокпит, като по този начин се превръщат в централен елемент, подчертаващ хоризонталната линия в интериорния дизайн. Като инструментално табло , този широкоекранен кокпит включва голям дисплей с виртуални показатели в директното зрително поле на водача, както и централен дисплей разположен над средната конзола. Водачът може сам да избира дизайна на визуализацията за широкоекранното инструментално табло измежду три различни стила: "Classic", "Sport" и "Progressive".

Двигатели

Освен двата гореспоменати мотора през следващите месеци предстои да бъдат добавени и още модификации, включително E 350 е с хибридна технология. Хибридът постига около 30 километра пробег изцяло на електрическа енергия и съответно движение без разход на вредни емисии. Системата от четирицилиндров бензинов двигател, в комбинация с електромотор, достига мощност от 205 kW (279 к.с.) и въртящ момент от 600 Nm. С това задвижване E 350 се представя като истински спортен автомобил и същевременно консумира по-малко гориво от субкомпактен автомобил. Най-мощната дизелова модификация ще се похвали с шестцилиндров двигател с модерната технология SCR за намаляване на азотните окиси, с мощност от 190 kW (258 к.с.) и въртящ момент от 620 Nm. Друг модел, който ще се присъедини към гамата е E 400 4MATIC, чийто шестцилиндров бензинов двигател има мощност от 245 kW (333 к.с.) и максимален въртящ момент от 480 Nm. Всички модели, които ще се предлагат при лансирането на модела са оборудвани с новата 9G-TRONIC - деветстепенната автоматична трансмисия. Новата E-Klasse, единствена в своя сегмент, може да бъде оборудвана с многокамерно въздушно окачване. Системата позволява в три степени да се регулира реакцията на окачването, благодарение на три различни по обем камери на амортисьора на задната ос и две различни по обем камери на амортисьора на предната ос.

Акценти и цена

Цените в Балкан Стар започват от 86 370 лева с ДДС за модификацията Е 200. За осветяване на интериора е използвана само LED технология, която се отличава с нисък разход на енергия и дълъг живот. Същото важи и за опционалното амбиентно осветление с разширена функционалност. Със своите 64 цвята то предлага множество възможности за индивидуализация. Друга впечатляваща черта на новата E-Klasse са седалките. Тяхната ергономична форма, комбинира отличителния за Mercedes-Benz комфорт за дълги пътувания с изчистен спортен вид, като за всяка линия е създаден уникален дизайн. Още нещо интересно в този сегмент е пакетът Heat Comfort, който включва отопляеми подлакътници на вратите и на централната конзола.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на Mercedes-Benz  ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини