Отидете към основна версия

3 637 14

Skoda смята да се пробва в Щатите?

  • skoda-
  • volkswagen-
  • vag-
  • сащ-
  • патент

Юридическият отдел на Skoda е подал документи за запазване на правата върху имената Superb, Octavia, Yeti и Superb, както и върху самия бранд в американската Служба по патентите и търговските марки (United States Patent and Trademark Office), съобщава Auto Guide. Експерти интерпретират този ход като открита заявка за навлизане на пазара в Съединените щати и Канада, тъй като обикновено към подобни мерки прибягват само компании със сериозни намерения.

Евентуален опит на Skoda за атака на американския фронт би могъл да се обясни и с желанието на концерна майка Volkswagen да неутрализира катастрофалните имиджови последици след скандала с машинациите на немците с вредните емисии от миналата есен. Чешката марка би могла да помогне на концерна да продава колите си, докато "Дизелгейт" отшуми.

Наблюдатели отбелязват, че ако Skoda реши да се пробва да продава автомобили в Щатите, те ще трябва да преминат целия цикъл от изпитания на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) и краш тестовете на NHTSA. Процесът на хомологация също няма да бъде евтин, тъй като някои от моделите на чешката марка се различават значително от продаваните в САЩ Volkswagen-и, с които в Европа споделят идентична конструкция.

От друга страна Skoda отдавна се ползва с репутацията на производител на евтини, качествени и просторни коли със сдържан дизайн. Тази комбинация печели клиенти не само в Европа, а и в Китай, което обещава добър старт на чехите отвъд Атлантика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини