Last news in Fakti

2 Юни, 2016 15:24 3 612 14

Skoda смята да се пробва в Щатите?

  • skoda-
  • volkswagen-
  • vag-
  • сащ-
  • патент
Skoda смята да се пробва в Щатите? - 1

Юридическият отдел на Skoda е подал документи за запазване на правата върху имената Superb, Octavia, Yeti и Superb, както и върху самия бранд в американската Служба по патентите и търговските марки (United States Patent and Trademark Office), съобщава Auto Guide. Експерти интерпретират този ход като открита заявка за навлизане на пазара в Съединените щати и Канада, тъй като обикновено към подобни мерки прибягват само компании със сериозни намерения.

Евентуален опит на Skoda за атака на американския фронт би могъл да се обясни и с желанието на концерна майка Volkswagen да неутрализира катастрофалните имиджови последици след скандала с машинациите на немците с вредните емисии от миналата есен. Чешката марка би могла да помогне на концерна да продава колите си, докато "Дизелгейт" отшуми.

Наблюдатели отбелязват, че ако Skoda реши да се пробва да продава автомобили в Щатите, те ще трябва да преминат целия цикъл от изпитания на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) и краш тестовете на NHTSA. Процесът на хомологация също няма да бъде евтин, тъй като някои от моделите на чешката марка се различават значително от продаваните в САЩ Volkswagen-и, с които в Европа споделят идентична конструкция.

От друга страна Skoda отдавна се ползва с репутацията на производител на евтини, качествени и просторни коли със сдържан дизайн. Тази комбинация печели клиенти не само в Европа, а и в Китай, което обещава добър старт на чехите отвъд Атлантика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Julio

    1 0 Отговор
    С дизеловият двигател ще им се получи... Продължаваме напреТ...
  • 2 onq s konq

    3 3 Отговор
    Като им шибнат една солена глоба за неверни данни относно мощност и изхвърлени вредни вещества в атмосферата,ще им мине мерака.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Милото ми чифтокопитно. То горкото не знае, че неговата нафтова печка хвърля сажди, както едно време комина на Кремиковци. А СО2 изискванията са само отбиване на номера. Ама и кой да му каже? Що не вземе да провери властите в Париж какви мерки са взели с/у тракторите?

    Коментиран от #4

  • 4 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Копиткин, ми вземи си едно F10,306к.с. за да разберем що за патрон си и почти мъж.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 John Doe

    2 0 Отговор
    Успех им пожелавам! Най вече с 2.0 tdi
  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    "запазване на правата върху имената Superb, Octavia, Yeti и Superb"
    Явно предимно "Superb" ще продават :D щом 2 пъти са го запазили
  • 8 pulp fiction

    0 3 Отговор
    Фалшификаторите от Ваген ги изритаха през парадния вход в Щатите, те сега искат да се промъкнат през килера! Не компютри, а компоти... Абе като не можете да правите коли, отговарящи на изискванията, шиткайте си траша на евроидиотите - те купуват всичко и мълчат, както и да ги прее*еш! Същото се отнася и за чайниците...
  • 9 123

    1 0 Отговор
    Ееее, най-накрая и американците да се видят у коли. Сега вече ДМ и Форд треперят от страх пред новата заплаха. Дано само не спретнат някоя измислена войничка за да бомбардират Млада Болеслав, по примера на заводите на Застава.
  • 10 Антон

    1 1 Отговор
    Малеййййй има съм Шкода сигурен съм че няма по изваратена кола от тази.Ладата е като AMG спрямо Шкодата.Тази марка трябва да и бъде отнет лиценза за производство на МПС.По-добре си купете немски или японски автомобил 7 употреба на 500 000км.ще ви служи много по-добре от някоя нова Шкода.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Ми в момента е с части от VW бе орел и и страда като VW

    Коментиран от #12

  • 12 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Георги":

    много,много преди теб знам с какви части е Шкода.Първо помисли и после пиши.

    Коментиран от #13

  • 13 123

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Като даваш съвети, първо ти ги спазвай. Статията е за това, че Шкода има намерение да влезе на пазара в САЩ. Никой не те кара да купуваш нищо. Второ, като ти гледам сравненията явно си имал Шкода преди около 35 години и сравняваш между 120л и 1201, а дори и тогава Шкодичките бяха доста по-добри технологично от Лада. Тоест, като няма какво да кажеш, защо го правиш тук?
  • 14 СДФГ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    А бе,Шкода 1000МБ ли си карал? хи хи хи хи. Братчед, през 2016 година Шкода са напреднали малко ,спрямо 1970. Ама ти от де да знаеш -то от седене на село и пиини на рикия нищо се не учи.