Отидете към основна версия

6 920 24

Mercedes скоро ще отговорят на Tesla

  • mercedes ev-
  • париж-
  • автосалон

За тазгодишния автосалон в Париж през септември германския производител Mercedes ще представи нова платформа за електрически автомобили. Според източници първата кола, която ще я използва и ще поведе нова линия от модели ще бъде малък кросоувър с големината на GLC. Дизайнът на гамата ще бъде много по-футуристичен и се надяваме да бъде по-отличителен поради факта, че в момента моделите се различават единствено по размера си.

Задвижването ще бъде с електрически двигатели и на двата моста, за да позволява максимално добро представяне. Очакваме автомобилът да бъде с мощност от над 500 конски сили, за да може да бъде конкурентен на автомобилите на Илон Мъск. Батериите ще бъдат литиево-йонни, като пробегът ще достига 500 км и се очаква скоростта на зареждане да бъде намалена до минимум.

Разработкта ще позволява и използването на някои от частите ѝ за плъг-ин хибридите, както и моделите с горивни клетки, но това няма да бъде валидно и за задаващите се електрически мъници на Smart, които също ще бъдат представени на френския автосалон. Готовият модел се очаква да бъде представен в началото на 2018.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини