Отидете към основна версия

18 495 15

Това ще бъде последният V8 за Audi

  • audi-
  • v8

Според вътрешен източник от компанията на четирите овала, това е последният V8 двигател, който ще се помещава в моделите им. Решението е напълно възможно да бъде истина, защото Audi се кани да електрифицира поне 25-35 процента от моделите си в до 2025-та година. Източникът споделя още, че причината е в приоритизацията на инвестициите, като от компанията не виждат смисъл в големите агрегати срещу хибридните и електрически задвижвания.

"Ще бъде прекалено трудно да пожертваме голям бюджет за нов V8 двигател, вместо да го пренасочим към електрическо задвижване и батерии. Трябва да си зададем въпроса, кой е най-добрия избор за инвестиция." Това е споделил представител на компанията пред Autocar.

Последният V8 двигател, който бе представен от германците бе дизеловият от SQ7 TDI - 4.0-литров с мощност от 435 коня и цели 900 нютонметра. Те го превърнаха в най-мощния V8 дизелов агрегат, но това по-скоро бе борба за титлата отколкото поглед към бъдещето, особено след скандала "Дизелгейт" шокирал света.

Volvo направи най-голямата крачка в намалението на работния обем и хибридизацията, като каталогът им вече включва само 2.0-литрови двигатели, но ще видим кой пръв ще ги последва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини