Отидете към основна версия

9 980 18

BMW 3er гласи неприятна изненада на Tesla

  • bmw-
  • tesla-
  • 3er-
  • edrive sport-
  • clar

Следващата генерация на баварската тройка ще сюрпризира доста неприятно Tesla, твърди Auto Express. Според британското списание инженерите на BMW разработват изцяло електрическа модификация, която има всички шансове да подлее вода на очаквания с нетърпение Model 3.

Електрическата тройка ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 90 кВтч, която ще позволява изминаването на минимум 500 км с едно зареждане. Версията най-вероятно ще носи името eDrive Sport като намек за спринтьорските заложби на автомобила.

Новото BMW на ток ще бъде пуснато в продажба през 2020 г. Радетелите на екологичния спорт ще могат да уплътнят времето до дебюта на "електричката" с хибрида 330e с 2.0-литров бензинов двигател и електромотор с 88 к.с.

Гамата от двигатели с вътрешно горене няма да разочарова с даунсайзинг феновете на класическите редови шестаци, които ще останат с приличен работен обем. Следващата тройка обаче ще се предлага и с три- и четирицилиндрови мотори.

Последната (но не по важност) новина покрай следващото поколение на 3er е преминаването на модела на скъсена версия на модулната платформа CLAR, позната от актуалната седмѝца. Преходът към новото шаси ще окастри поне 80 кг от теглото на автомобила, което ще го превърне в един от най-леките представители в клас D.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини