14 Юли, 2016 15:21 9 939 18

BMW 3er гласи неприятна изненада на Tesla

  • bmw-
  • tesla-
  • 3er-
  • edrive sport-
  • clar

Следващата генерация на баварската тройка ще сюрпризира доста неприятно Tesla, твърди Auto Express. Според британското списание инженерите на BMW разработват изцяло електрическа модификация, която има всички шансове да подлее вода на очаквания с нетърпение Model 3.

Електрическата тройка ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 90 кВтч, която ще позволява изминаването на минимум 500 км с едно зареждане. Версията най-вероятно ще носи името eDrive Sport като намек за спринтьорските заложби на автомобила.

Новото BMW на ток ще бъде пуснато в продажба през 2020 г. Радетелите на екологичния спорт ще могат да уплътнят времето до дебюта на "електричката" с хибрида 330e с 2.0-литров бензинов двигател и електромотор с 88 к.с.

Гамата от двигатели с вътрешно горене няма да разочарова с даунсайзинг феновете на класическите редови шестаци, които ще останат с приличен работен обем. Следващата тройка обаче ще се предлага и с три- и четирицилиндрови мотори.

Последната (но не по важност) новина покрай следващото поколение на 3er е преминаването на модела на скъсена версия на модулната платформа CLAR, позната от актуалната седмѝца. Преходът към новото шаси ще окастри поне 80 кг от теглото на автомобила, което ще го превърне в един от най-леките представители в клас D.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЛСКО ЗАБАВЛЕНИЕ С ТРИ БУКВИ

    3 0 Отговор
    Невероятна изненада, по-добре да турат една газова на бмв-то.

    Коментиран от #3

  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Каква изнедада ще е това след 4 години? Автомобилите Тесла сигурно няма да се развиват през това време. Всички чакат наготово, докато не тръгнат по пътя на технологията, която се използва в Тесла.
  • 3 BG fan

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛСКО ЗАБАВЛЕНИЕ С ТРИ БУКВИ":

    Като дойде тук ще му сложат уредба на пропан-бутан или метан.
    То е очевидно че в БГ Аудита и БМВ-та вървят на дизел или газ. Собствениците на тия марки в БГ бензина не го признават, сигурно щото не могат да го източат от вените си. :D

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    2 0 Отговор
    Ще ги изненадат та ще припаднат и повече няма да искат да правят коли. Нероден Петко го хвалят, ама дали ще има нещо след 4 години, не се знае. А най-интересното е цената, ако струва 100х.долара дали ще е конкуренция или подигравка. Понеже 90км батерия на тесла модел С струва 45х.долара, а модел 3 ще се продава за 35х.долара. След това модел 3 с 60кв ще минава 400км, а тази с 90кв 500км, което значи значително по-висок разход на ток. Сегашното им БМВ и3 минава 120км с 22кв, което значи, че само ще сложат голяма батерия без да си подобрят наличната технология.
    Не съм хейтър, но са смешни тези големи концерни да се ръбят и хвалят, че ще пуснат кола, която никой не е видял, пипнал камо ли карал. А те имат бази, потенциал, инженери, всичко нужно. Само че не искат да спрат продажбата на морално остаряли кошници и да разработят нещо ново и интересно на ниска цена.
    И да пуснат 3ка, ако е на висока цена ще си стои по витрините.
  • 5 Electric

    1 0 Отговор
    Те и Ауди от 2009г ще правят ел. автомобил, но уви. Май всички забравиха обещанията.

    Коментиран от #7

  • 6 МоТо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "BG fan":

    Почти 90 % от БМВ-тата,Мерцедеситеи Ауди-тата карани по родните пътища са дизел.Лошото е че също около 90% от тях пушат като трактор на баир и замърсяват с гадни канцерогенни сажди да ги дишат и техните и нашите деца по улиците.Лично съм противник на това престъпление и се чудя на правитеството,я ги захапете с КАТ с едни мазни глоби за неизправен автомобил,няма как да ги сбъркате по "Премиум" черния дим!

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Electric":

    Забравиха ги, да. Имаха разработка на Етрон, който минавал само 250км, смениха им шефа и хоп изведнъж минаваше над 400км, но до ден днешен не са пуснали такъв истински чист електрически автомобил. Понеже тяхното етрон е хибрид с пробег на ток от 30км, е това за къде е? Но инак са в новините с обещания, реално нищо не са представили.
    Или като ФВ кола с разход 1 литър, ама струва 150х.евро и вози двама. Ами кой ще ги купи, никой ест. Хвалете ги немците, хвалете ги, а те да си правят колите.
  • 8

    1 0 Отговор
    Много забавна и весела статия......
  • 9 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "МоТо":

    Вече повечето коли са дизели, над половината коли по произволен път може да се видят и преброят. И почти всеки дизел е с премахнат дпф, егр и катализатор. Затова пушат, ако е изправна изпускателната система само при чип може да пуши, инак почти не се вижда.
    На прегледите зареждат данни от други коли и не казват какви са стойностите на твоята кола, защото въобще не отговарят на изискванията. Но действително няма ограничение обвързващо годността на колата с отработените газове, нито парично, нито никакво. Българските политици са обрекли държавата на смърт от канцерогени, а аз се бях заблудил, че след като сме в ЕС то изискванията ще се изравнят. У нас карат с данъчна система от преди 89та, когато почти нямаше кола над 100кс, а сега почти няма под тази мощност. Само за скъб и жал сме, но не знам в тези агенции и министерства за какво им се плаща щом не мислят и не решават подобни сериозни въпроси. Извинението че си беден и нямаш пари за чиста кола не важи като ходиш на химиотерапия и ти остават 6 месеца живот, колкото и да си прост трябва да се замислиш за това.
  • 10 Fake

    1 1 Отговор
    Всички селяни се изнесоха по градовете и за това си направиха Бмв събор , за да могат да се виждат .

    Коментиран от #16

  • 11 Циганина с Каруцата

    1 0 Отговор
    .аси изненадата - 2020.
    Бойко Борисов да не купил BMW, че и те нещо започнаха да говорят като него :-)
  • 12 fan

    1 1 Отговор
    Ей каруцар ти като можеш направи го по-бързо бе...българска работа....
  • 13 Jack Bauer

    0 1 Отговор
    В момента най-евтиното бензиново BMW-3er е по-скъпо от Tesla Model3, a представям си електрическото 3er сигурно ще е колкото две Model3.
  • 14 бай Иван

    1 0 Отговор
    До 2020 година Tesla сигурно ще си удвои пробега, да не говорим за автономното и управление. Тези юнаци от BMW изостанаха жестоко. Тепърва предстоят сливания и поглъщания в този бизнес.
  • 15 БМВ

    0 0 Отговор
    Нали се сещате, че това сътрудничество с Тойота не е случайно...
  • 16 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Fake":

    кажи ти каква кола караш
  • 17 SouthWestTrains

    0 0 Отговор
    Централата на BMW във Великобритания се намира във Фарнбъро. Вероятно знаете. На ЖП гарата постоянно има 2 електрически BMW-та. Сутрин като слязат шефовете от влака от Лондон да се качат на тях и да отидат до офисите си. Това е, около 5 мили разтояние.
    Ако това беше офис на Tesla ,хората щяха да си карат до дома с Tesla-та , че даже и по два пъти на ден.

    Коментиран от #18

  • 18 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "SouthWestTrains":

    мислят за здравето им....скоро служителите на Тесла ще са по 150кг защото не се движат/////////а сега разбра накрая, след като тази мисъл те тормози толкова!