Отидете към основна версия

7 388 11

Новата Honda Civic Type R е все по-близо

  • honda-
  • civic-
  • type r

Наскоро споделихме с вас видео, в което VW Golf GTI Clubsport побеждава Civic Type R на права отсечка, след като взе титлата на предно предаване на Нюрбургринг. Това обаче, не означава, че конкуренцията спи и десетото поколение на Civic и съответно Type R, се приближава все повече до производствената линия.

Слуховете за това, че автомобилът ще бъде по-култивиран и стилен и ще избяга от определението "момчешка бегачка" обаче, съвсем не се потвърждават - автомобилът съвсем спокойно прилича на състезателна машина от пистата с всичките си аеродинамични детайли, включващи и големия заден спойлер.

Най-интересния въпрос - мощноста, все още не е разкрит, но очакваме леко повишение от 310-те конски сили и 400-те нютонметра на сегашното поколение, тъй като границата на сцепление на автомобилите с преден задвижващ мост е много тънка. Скоростната кутия ще бъде отново шестстепенна ръчна, но очакваме да се появи и дългоочакваната автоматична. 

Представянето на стандартната версия ще се случи на автосалона в Париж, който започва в началото на октомври, като това е потвърдена информация от представителството на компанията в страната ни, но премиерата на Type R, все още е неясна.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини