Отидете към основна версия

22 305 11

Две нови джипки от Skoda

  • skoda-
  • yeti-
  • kodiaq

След огромния интерес, породил се още с представянето на седемместното SUV Skoda Kodiaq, немските медии разпространиха интересни слухове, касаещи още два нови модела на чешката марка. И двата се очаква да са автомобили с повишена проходимост.

Единият ще е втора генерация на кросоувъра Yeti, първото поколение на който се произвежда от 2009 година. И въпреки че през 2013 претърпя рестайлинг, то е време да слезе от сцената и да се появи негов, значително по-модерен заместник. Според слуховете това може да се случи още следващата година.

Новото Yeti ще е по-голямо от предшественика си, но значително по-малко от Kodiaq. Пак според все още непотвърдена информация, след появата на Yeti II чехите се подготвят да извадят още едно SUV, което да бъде позиционирано между Yeti и Kodiaq. То ще е и малко по-малко то Tiguan.

На този етап въпросният кросоувър се разработва под кодовото име Volkswagen Golf SUV. Ясно е, че и двата нови автомобила с повишена проходимост ще се правят на универсалната платформа на концерна MQB, използваща се за всички компактни модели на Volkswagen.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини