Отидете към основна версия

29 546 30

Разбиха първия руски суперкар

  • marussia-
  • marussia b1-
  • катастрофа-
  • инцидент

Един от малкото съществуващи екземпляри от първия руски суперавтомобил Marussia B1 пострада тежко в катастрофа в Новосибирск. 20-годишният водач изгубил контрол над управлението, колата поднесла и излетяла от пътя. При удара в бордюра се откъснал задният мост и част от карбоновата каросерия, съобщава НГС Новости.

Шофьорът е син на известния в Новосибирск бизнесмен Александър Сердцев, собственик на бившия официален дилър на Marussia в града. Младият мъж и спътникът му не са пострадали при инцидента, но щетите по автомобила тепърва ще се изчисляват, тъй като моделът е изключително рядък.

Според Игор Сердцев причина за катастрофата е спукана задна гума. Той твърди, че карал с не повече от 70 км/ч, когато колата изведнъж кривнала настрани и се завъртяла неколкократно.

Пострадалата Marussia B1 е предсериен прототип, пригоден за движение по цивилната пътна мрежа. От модела по различни сведения са произведени между 3 и 18 бройки преди компанията, основана от Николай Фоменко, да банкрутира през 2014 г.

Собственикът на суперколата Александър Сердцев твърди, че не вини сина си за инцидента, и се заканва да я възстанови до пролетта. Момчето се уволнило от Въздушно-десантните войски преди половин година, имало две държавни награди и било всичко друго, но не и разглезено богаташче.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини