Отидете към основна версия

9 034 6

SCG ще подобрява абсолютния рекорд на "Нюрбургринг"

  • scg-
  • 003s-
  • рекорд-
  • "нюрбургринг"

Съвсем скоро станаха известни техническите характеристики на новата версия на суперкара SCG 003S. Този автомобил е разработен от компанията Scuderia Cameron Glickenhaus, принадлежаща на американския предприемач Джеймс Гликенхаус.

Според специалистите, разработили новата версия, тя има възможност да подобри абсолютния рекорд на "Нюрбургринг" и именно в тази насока ще бъдат съсредоточени усилията на хората, занимаващи се със SCG 003S.

Суперкарът се разработва съвместно с италианската фирма Maniffatura Automobili Torino, която се оглавява от бившия ръководител на ателието Pininfarina Паоло Гарел. Двете компании вече започнаха реални пътни изпитания на новия SCG 003S.

В мотора ще бъдат монтирани други, по-високопроизводителни турбокомпресори, а така също и нов електронен блок за управление на двигателя. Така мощността му ще надвиши 750 конски сили и 800 Нм максимален въртящ момент.Силовият тракт ще работи съвместно с роботизирана седемстепенна скоростна кутия с два съединителя. Всичко това ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за под 3 секунди, а максималната скорост ще надвиши отметката 350 км/ч.

Суперкарът ще разполага и с карбон-керамични спирачки Brembo, както и с преработен и усъвършенстван аеродинамичен обвес, който ще обезпечава до 700 килограма сила на притискане към асфалта, което ще става при скорост от 250 км/ч.

Гликенхаус е на мнение, че след всички тези подобрения колата ще може (със стандартни високоскоростни гуми) да завърти обиколка на "Северната дъга" за под 6.30 мин. Досегашното абсолютно постижение се държи от Pagani Zonda R и е 6:47.50.

Ако това се случи SCG 003 ще направи абсолютен рекорд на трасето, както сред състезателните автомобили, така и сред тези, с разрешение за движение по стандартната пътна мрежа. Дали обаче това ще се случи, предстои да узнаем.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини