Отидете към основна версия

128 402 20

Най-опасните шофьори според зодията

  • зодиак-
  • зодия-
  • катастрофа-
  • птп-
  • статистика

Има ли връзка между зодиакалния знак и риска от катастрофа? Отговор на този въпрос са се опитали да дадат казахстански застрахователи въз основа на анализ на изплатените обезщетения в периода 2015-2016 г.

Според статистическите данни на застрахователно дружество "Номад" виновници за пътнотранспортни произшествия най-често стават представителите на зодията Риби. На родените между 20 февруари и 20 март се падат 9.2% от катастрофите в Казахстан.

Известна утеха за "рибите" може би носи обстоятелството, че в техния случай по правило става дума за леки аварии с малки щети. Шофьорите от тази зодия обясняват това със способността си да запазват спокойствие в опасни ситуации, но в същото време са податливи на излишна паника и припряност в задръствания, които често водят до неприятни последствия. Именно "рибите" най-често не спазват дистанция до автомобила отпред.

На второ място сред най-рисковите водачи се подреждат представителите на зодия Рак (22 юни - 22 юли), които са сочени за виновници за 8.9% от катастрофите. Произшествия с тяхно участие най-често се случват на кръстовища.

Челната тройка в антикласацията оформят "скорпионите" (24 октомври - 21 ноември) и "стрелците" (23 ноември - 21 декември). При това родените под първия знак най-често попадат в тежки катастрофи, сочи статистиката на "Номад".

Най-спокойни зад волана се оказват "девите" (23 август - 21 септември). Представители на тази зодия са посочени за виновници в едва 6.71% от пътнотранспортните произшествия, с 24% по-малко от показателя на "рибите". Описвайки своя стил на шофиране, "девите" се определят като педантични и дисциплинирани водачи, които винаги спазват правилата за движение, пътните знаци и маркировката.

Преди около пет години австралийска застрахователна компания състави подобна класация, базирана на статистиката за изплатени щети на повече от 160 000 водачи. Подреждането на Suncorp Metway, Ltd. обаче изглеждаше по малко по-различен начин и сочеше за най-рискови шофьорите от зодия "Близнаци", следвани от родените под знаците "Телец" и "Риби". В пълно противоречие с казахстанските изводи за най-безопасни бяха посочени "козирозите", "скорпионите" и "стрелците".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини