Отидете към основна версия

7 748 14

Как ще се казва всъдеходът на Maserati?

  • maserati-
  • kubang-
  • cinqueporte-
  • jeep-
  • ferrari

 

Автомобилът с повишена проходимост, който от Maserati демонстрираха по време на отминалия през септември автосалон във Франкфурт, носеше екзотичното име Kubang. Този прототип всъщност представлява почти готов предсериен модел и измененията по него ще са миниални.
 
Едно от тях обаче ще е свързано с наименованието на кросоувъра. По все още непотвърдена информация серийната версия, която ще се появи на пазарите в края на следващата година, ще носи доста по-традиционното има за марката Cinqueporte. В превод думата означава "петврат".
 
По информация на портала Alvolante италианците вече са регистрирали новото име в Европейското патентно ведомство. Интересното е, че модел с същото име беше представен Maserati през 2008 година, когато компанията направи единична бройка на автомобил, предназначен за анонимен богаташ от Близкия изток.
 
Какви други промени ще претърпи Kubang на този етап не е известно, но се знае, че кросоувърът ще се прави на платформа от Jeep Grand Cherokee. Под капака на Cinqueporte ще се монтират нови двигатели, собствено производство, които ще се правят в завода на Ferrari.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини