Отидете към основна версия

8 347 4

Прототип на SEAT Ateca Cupra?

  • seat-
  • ateca-
  • cupra

Съвсем наскоро SAET представи първия си SUV автомобил наречен Ateca, но на пътя вече е и върховия му събрат. Всички спортни модели на испанския производител получават приставката Cupra и от снимките лесно можем да разберем, че това ще се случи и за всъдехода - големи джанти, които са приютили спирачки от Brembo, четири накрайника на изпускателната система и декоративни детайли в цвета Gunmetal.

Наскоро ви показахме видео от прототип на Tiguan, който най-вероятно ще носи добавката R, но явно разнообразието във VW Group ще включва общо три малки и спортни SUV-та ако добавим и бъдещото RS Q2. Платформата не позволява големи агрегати, но това не означава малко мощност и се очаква 2.0-литровия турбодвигател да стартира от 300 конски сили нагоре.

Това ще превърне Ateca Cupra в най-мощния автомобил на компанията, но не и най-бързия - в територията на доказалия се борец на "Ринга" Leon не очакваме намеса. Не очакваме и това да бъде бестселър, защото до момента от стадартния модел са поръчани близо 20 хил. автомобила, което в сравнение с продадените 2.8 милиона броя от предходния Tiguan е песъчинка в плажа, но присъствието на общо три подобни модела ще разводни малко превъзходството, а и Tiguan бе единак.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини