Отидете към основна версия

26 Октомври, 2016 13:03, обновена 26 Октомври, 2016 13:03 25 534 21

Запознайте се с Mercedes-Benz X-Klasse

  • mercedes-benz-
  • x-klasse

Компанията Mercedes-Benz представи прототип на своя първи средноразмерен пикап. Иновацията получи обозначението X-Klasse, а презентацията се състоя на специално мероприятие в Швеция.

Както ви информирахме по-рано, X-Klasse дели голяма част от възлите и агрегатите си с пикапа Nissan Navara. Конструкцията му лежи на рама, а топ модификацията е оборудвана с дизелов V6 двигател и с фирмената 4Matic система.Новата X-Klasse разполага още с блокажи на централния и на задния диференциал, а максималната маса, която може да превозва, е 1.1 тона. Още нещо интересно е, че пикапът може да тегли прицеп с тегло 3.5 тона.

В базовото оборудване са включени интересни екстри, като система за следене на състоянието на автомобила дистанционно, а така също и доста високотехнологични системи за безопасност, работещи с помощта на камери, радари и ултразвукови датчици.Немският производител показа две версии на новия си пикап - Stylish explorer и Powerful adventurer. Първата е решена в бял цвят, разполага с 22-цолови гуми и джанти, както и с доста луксозен салон, тапициран с кожа и естествена дървесина.

Mercedes-Benz X-Klasse Powerful adventurer е значително по-офроуд ориентиран. Тази версия е със специални всъдеходни гуми, значително по-грубо изглеждаща е и разполага с интересен защитен обвес от карбон.Всъдеходната версия е снабдена и с електрическа лебедка, с теглич и е боядисана в жълто-зелен цвят. Най-вероятно в серия ще се появят и двата варианта, като това ще стане най-рано в края на 2017-а или в началото на 2018 година.

Mercedes заяви за първи път намерението си да прави пикап през пролетта на 2015 година, като тогава германците казаха, че обмислят пикапа от няколко години, но най-ранната му поява ще е през 2020-а. Сега явно проектът е ускорен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини