Отидете към основна версия

17 485 6

Когато ключовете за две коли съвпадат

  • subaru-
  • impreza-
  • кражба

Жена от американския град Портланд открадна неволно чуждо Subaru Impreza заради съвпадение на ключовете. Куриозното недоразумение било установено едва на следващия ден, когато собственичката на изчезналата кола я намерила пред дома си заедно с извинителна бележка и компенсация от $30 за причинените главоболия.

На 25 октомври Ерин Хаци открила, че червеното ѝ комби от 2001 г. е изчезнало от алеята пред къщата. На записите от охранителната камера се виждало как непозната влиза напълно спокойно в Impreza-та, пали двигателя и дори седи в автомобила няколко минути преди да потегли.

Нетипичното за крадец поведение получило обяснение още на следващия ден в бележката, оставена на пасажерската седалка на върнатия автомобил. Оказало се, че тя е написана от жена на име Бърнадет, която се каела искрено за причинените неудобства.

"Здравейте, страшно съжалявам, че откраднах колата Ви. Пратих една приятелка да прибере Subaru-то ми от ул. "Уудсток" 7802, а тя ми докара Вашия автомобил. Видях го чак на следващия ден и ѝ казах "Това не е моята кола". Оставям малко пари за бензина и още веднъж се извинявам за шока и притеснението, които Ви причиних. Ако искате да говорите с мен, казвам се Бърднадет и телефонът ми е .... Много, много съжалявам за грешката!"

От полицията обяснили на Ерин Хаци, че много ключове за американските модели на Subaru от началото на новия век нямат чип и пасват на различни коли.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини