Отидете към основна версия

15 517 18

Новата G-Klasse идва

  • mercedes-benz-
  • g-klasse

Mercedes е с намерение да презентира новото поколение на култовата G-Klasse през следващата година. В момента специалистите от Щутгарт провеждат финални пътни изпитания, но все така умело прикриват новата външност на колата.

Съдейки по папарашките снимки обаче, може да се заключи, че измененията няма да са кардинални. Въпреки това новата G-Klasse ще се прави на изцяло нова платформа, благодарение на което ще олекне с цели 400 килограма.

Иновацията ще разполага и със специфичен аеродинамичен обвес, имащ за цел да подобри обтекаемостта на колата, приличаща на тухла. Първоначално G-Klasse ще дебютира с по-малки дизелови и бензинови мотори.

Агрегатите, работещи на бензин ще са с мощност до 360 конски сили, а тези "хранещи" се от тежкото гориво - до 313 коня. По-късно се очаква своя дебют да направи е G-Klasse с четирилитров V8 Biturbo.

Ще припомним, че настоящото поколение на G-Klasse, което е с индекс W463, е на пазара от 2000 година. За това време W463 претърпя три рестайлинга, последният от които беше показан през 2015 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини