Отидете към основна версия

19 368 23

Задават се 9 нови модела Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • нови модели
Комбито на Giulia ще има за цел да увеличи продажбите на марката в Европа

Компанията Alfa Romeo планира до 2021 година да извади на пазара девет нови модела. Това съобщи лично ръководителят на италианската марка Рид Бигленд.

Първото ново попълнение най-вероятно ще се появи още този месец. На 17 ноември се очаква марката да покаже на изложението в Лос Анжелис кросоувъра Stelvio. Този автомобил ще се конкурира с BMW X3 и Audi Q5. Stelvio ще ползва моторната гама на седана Giulia.

Не е изключено на по-късен етап да се появи и наточена модификация на Stelvio, оборудвана с 2.9-литровия турбомотор с мощност 510 коня от Giulia Quadrifoglio Verde. Евентуалният спортист с повишена проходимост ще се бори за клиенти с топ версиите на Jaguar F-Pace и Porsche Macan.През 2017 година италианците ще пуснат и комби версия на Giulia, която също ще заимства основните възли и агрегати от седана. Петвратото комби ще има за цел да увеличи продажбите на марката в Европа, където, както е известно този тип автомобили се ползва с голяма популярност.

През 2018 година компанията ще продължи да развива гамата от кросоувъри, като ще пусне и по-голям кросоувър. Флагманският всъдеход ще се прави на базата на Maserati Levante, като целта му ще е да се изправи директно срещу законодателите Audi Q7 и BMW X5.През същата година италианците се надяват да са готови с купеобразна версия на Stelvio. Иновацията ще е в един сегмент с BMW X4, като идеята е да се превърне в негов основен конкурент. И накрая, не е изключено да се появи и субкомпактен кросоувър, който да се противопостави на BMW X1 и същевременно да замени хечбека Giulietta.

През 2020 година Alfa Romeo ще смени роудстърът 4C с принципно нов модел, специално за който ще бъде възродено името Brera. Новото спортно купе ще бъде построено на модифицираното задноприводно шаси от Giulia, а моторната гама ще включва мощни четири и шестцилиндрови мотори. За останалите модели все още липсва предварителна информация.

Подробни технически характеристики за актуалните модели на Alfa Romeo - ВИЖ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини