Отидете към основна версия

16 307 10

Bentley отзовава Bentayga заради кьопава сглобка

  • bentley-
  • bentayga-
  • отзоваване-
  • сервизна кампания

Точно година след старта на производството на първия всъдеход в историята на Bentley на 27 ноември 2015-а британската компания обяви сервизна акция за отстраняване на технически проблеми в Bentayga. Причина за отзоваването са ненадеждни крепежи на елементи в интериора на благородното SUV.

В хода на вътрешни проверки на качеството било установено, че данните за въртящия момент, с който се затягат болтовете на арматурното табло и седалките, не съответстват на заложените от инженерите параметри. Това можело да доведе до отслабване на сглобките с течение на времето, което да създаде риск за безопасността на пътниците в случай на катастрофа. За да се елиминират евентуални опасности, сервизите на Bentley ще трябва да посетят 378 автомобил, произведени между 1 март и 30 септември 2016 г.

Bentayga се предлага в две модификации бензинов W12 с 608 к.с. От догодина започва монтирането на 4.0-литров осемцилиндров дизел с три компресора и 435 коня от Audi. Базовата цена на модела във Великобритания е £160 200, в Германия - €208 500, а в Щатите - $229 100.

Подробни технически данни за Benteyga - ТУК

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини