Отидете към основна версия

7 857 9

Нова Fiesta, но не съвсем

  • ford-
  • fiesta-
  • go further

На специална церемония под наслов Go Further в Кьолн бе представена осмата генерация на Ford Fiesta. Моделът вече ще се предлага в четири модификации - всъдеходната Active, луксозната Vignale, стилната Titanium и спортната ST-Line.

Премиерата на осмата Fiesta може да се смята за частична. Немците показаха външността и интериора на новия си субкомпактен хечбек, но запазиха техническите подробности за по-късен етап.

По непотвърдена информация автомобилът е построен на старото шаси и ще се оборудва със същите двигатели. Повече детайли най-вероятно ще бъдат оповестени на салона в Женева през март догодина.

В дизайнерско отношение моделът прилича доста на предшественика си. Разлики се забелязват във формата на фаровете и стоповете, които вече са хоризонтални.

За сметка на това интериорът е изцяло нов. Различни са приборният панел, воланът и мултимедийната система SYNC 3 с осеминчов екран. За първи път в автомобил на Ford ще се предлага аудиосистема B&O Play на датския производител Bang & Olufsen.

Всъдеходната модификация Active е обзаведена с пластмасов защитен пояс, релси на покрива и - по всичко личи - по-щедър клиренс. По версията Vignale се вижда повече хром, различни брони и радиаторна решетка, а салонът е подчертано луксозен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини