Отидете към основна версия

13 770 5

Арестуваха наследник на FIAT, инсценирал отвличането си

  • fiat-
  • лапо елкан-
  • джани аньели-
  • отвличане-
  • откуп

Внукът на Джани Аньели, главен акционер в италианския концерн FIAT, е задържан, докато е получавал откуп в размер на $10 000. Според полицията в Ню Йорк 39-годишният Лапо Елкан инсценирал собственото си отвличане, съобщава The Daily Beast.

Куриозната история започнала с парти, което наследникът на прочутата фамилия и негов 29-годишен приятел си устроили в Манхатън. След като в продължение на два дни унищожили огромно количество алкохол и наркотици, купонджиите свършили парите.

Лапо Елкан, който е бивш високопоставен мениджър във FIAT, съставил "хитър" план как запоят да продължи. Той се обадил на роднини и им съобщил, че непозната жена го държи насила и го заплашва с физическа разправа ако не ѝ плати $10 000.

Близките на Лапо веднага набавили сумата за откупа и го оставили на предварително указаното място, но междувременно уведомили и полицията. Ченгетата устроили засада и спипали похитителите, които се оказали "жертвата" на отвличането и другарят му по чашка. Еклан бил пуснат от ареста почти веднага, но срещу него е заведено дело.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини