Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 13:55 13 756 5

Арестуваха наследник на FIAT, инсценирал отвличането си

  • fiat-
  • лапо елкан-
  • джани аньели-
  • отвличане-
  • откуп
Арестуваха наследник на FIAT, инсценирал отвличането си - 1

Внукът на Джани Аньели, главен акционер в италианския концерн FIAT, е задържан, докато е получавал откуп в размер на $10 000. Според полицията в Ню Йорк 39-годишният Лапо Елкан инсценирал собственото си отвличане, съобщава The Daily Beast.

Куриозната история започнала с парти, което наследникът на прочутата фамилия и негов 29-годишен приятел си устроили в Манхатън. След като в продължение на два дни унищожили огромно количество алкохол и наркотици, купонджиите свършили парите.

Лапо Елкан, който е бивш високопоставен мениджър във FIAT, съставил "хитър" план как запоят да продължи. Той се обадил на роднини и им съобщил, че непозната жена го държи насила и го заплашва с физическа разправа ако не ѝ плати $10 000.

Близките на Лапо веднага набавили сумата за откупа и го оставили на предварително указаното място, но междувременно уведомили и полицията. Ченгетата устроили засада и спипали похитителите, които се оказали "жертвата" на отвличането и другарят му по чашка. Еклан бил пуснат от ареста почти веднага, но срещу него е заведено дело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    7 0 Отговор
    Направо е смешно бивш високопоставен мениджър в голяма фирма да няма едни 10 000 долара...ама как ще има като ги прахосва за алкохол и наркотици?
    Ей на това му се казва прост, който не си знае сметката и който заслужава само като чистач на кенефи да работи и да е все омазан до ушите с л...а...
    Така излага и себе си и роднините си, глупаво е да се правиш на идиот, за да си набавиш пари от роднина, който ти има доверие, а накрая да излагаш и него...

    Коментиран от #4

  • 2 тоа па

    6 0 Отговор
    Това виц да беше, ама не... да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли !?
    Мили деца наркотиците и алкохола са вредни и могат да ви причинят това...да имате акции във фирма за милиарди, а да се оцените на 10 хил. хахахаха :)))
  • 3 нбекойси

    6 0 Отговор
    След употребата на алкохол и наркотици синапсите в мозъците им са започнали да линкват по по-различен начин. Тогава вероятно се е родил и "гениалния" план :)
  • 4 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Той толкова е бил и мениджър. Понеже е внук на някой си, са го назначили, ама ако ставаше за нещо, сега още щеше да е мениджър.
  • 5 ъйъ

    4 0 Отговор
    Мислили са си че е много смешно сигурно....пияни и дрогирани. Не е за 10 000 $ със сигурност