Отидете към основна версия

21 275 12

Бивш полицай устрои погром на руско летище (видео)

  • инцидент-
  • летище-
  • погром-
  • казан

Пиян и дрогиран бивш служител на Специалния отряд за бързо реагиране към руското МВР нахлу с колата си в сградата на международното летище в Казан и причини щети за 6 млн. рубли (близо €95 000). При погрома по чудо няма убити и ранени.

40-годишният Руслан Нуртдинов от гр. Набережние Челни опитал да избяга от проверка за употреба на алкохол. Последвало 20-километрово преследване, което завършило пред летището в столицата на Татарстан.

Вместо да се откаже, Нуртдинов разбил стъклена стена на терминала и връхлетял със своя ВАЗ-2115 в пътническия салон, където устроил истинска вакханалия. Мъжът, който след напускане на системата на МВР открил собствена детективска агенция, бил обезвреден чак след като излязъл от другата страна на летището. В колата било открито бяло прахообразно вещество.

Нуртдинов е осъден на 15 денонощия затвор за притежание на наркотици и тепърва ще отговаря по обвинения за неподчинение и насилствени действия спрямо служители на реда по време на изпълнение на служебните им задължения и умишлено унищожаване на чуждо имущество.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини