Отидете към основна версия

15 996 13

Едно покъртително Ferrari F50 си търси нов притежател

  • ferrari-
  • f50

Представено на широката публика встрани от светлините на прожекторете насочени към F40, амосферното F50 остава недооценено и до момента. То обаче се произвежда в близо четворно по-малки количества от предшественика си и само 349 броя напускат завода. Това е една от последните машини, които използват много от детайлите и архитектурата на състезателните двигатели от Формула 1.

Дванадесетцилиндровия агрегат с кубатура от 4.7 литра с мощност от 520 конски сили и 470 нютонметра обаче, определено взима титлата за глас от F40. Това е и последния колос на Скудерията с ръчна скоростна кутия, като заводското тегло е 1390 килограма.

Интересното в този автомобил е нетипичния цвят, който ужасно много му приляга. В черно от завода излизат само четири автомобила от модела, като един претърпява тежка катастрафа, която не позволява неговото възстановяване.

С номер на рамата 062/349 този автомобил има и завидно малък пробег - 2083 мили или 3352 километра. Състоянието му е повече от отлично, като всичко е видно от снимките. Според аукционна къща Сотбис, този колос се очаква да изиска за себе си между 3 и 3.5 милона долара или цената за чисто новия внук LaFerrari Aperta.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини