Last news in Fakti

31 Декември, 2016 07:15 15 967 13

Едно покъртително Ferrari F50 си търси нов притежател

  • ferrari-
  • f50

Представено на широката публика встрани от светлините на прожекторете насочени към F40, амосферното F50 остава недооценено и до момента. То обаче се произвежда в близо четворно по-малки количества от предшественика си и само 349 броя напускат завода. Това е една от последните машини, които използват много от детайлите и архитектурата на състезателните двигатели от Формула 1.

Дванадесетцилиндровия агрегат с кубатура от 4.7 литра с мощност от 520 конски сили и 470 нютонметра обаче, определено взима титлата за глас от F40. Това е и последния колос на Скудерията с ръчна скоростна кутия, като заводското тегло е 1390 килограма.

Интересното в този автомобил е нетипичния цвят, който ужасно много му приляга. В черно от завода излизат само четири автомобила от модела, като един претърпява тежка катастрафа, която не позволява неговото възстановяване.

С номер на рамата 062/349 този автомобил има и завидно малък пробег - 2083 мили или 3352 километра. Състоянието му е повече от отлично, като всичко е видно от снимките. Според аукционна къща Сотбис, този колос се очаква да изиска за себе си между 3 и 3.5 милона долара или цената за чисто новия внук LaFerrari Aperta.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bgcf im

    4 2 Отговор
    Vseki dan edno i sashto. Znaete li che, vijdali li ste,zapoznaite se,nqkoi da si tarsi. Stavash banalen.
  • 3 некойси

    7 1 Отговор
    Страхотен класически спортен автомобил!
    Жалко, че струва милиони, а те първа цената му ще се покачва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гощо

    3 1 Отговор
    КРАСОТА!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 asdf

    7 1 Отговор
    Новите им модели трябва да отговарят на нуждите на киентите. На първо място да бъдат безопасни и да се карат лесно от всеки, да не се нарани някой докато я кара до кафето и обратно. А второто изискване е да има много коне (останалите и характееристики са без значение) за да може като влезе в кафето да се изфука колко са и всички да възкликнат "УАУ"
  • 8 maradona

    5 4 Отговор
    За 21 години - 3352 километра или по 160 км на година. Колата е много красива, но това поне за мен е непонятно. Наясно съм, че хората с ужасно много пари разсъждават различно, но ако ще е само за да се изкефиш отвреме на време, по-добре си взимай под наем - ще ти излезе десетки пъти по-евтино. И за да изпреваря нападките ще кажа, че съм работил 4 години в рент-а-кар с луксозни автомобили и имам представа какво говоря, поне относно сметката.

    Коментиран от #9

  • 9 до maradona

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "maradona":

    Това, че се работил нещо, не значи, че рабираш от него:)))))) Кой глупак ще къпи F50 за да го дава под наем?!?! Това,че се работил на място където неамат размни скъпи немски кочини, незначи, че разбираш защо хората купват коли като тази горе! Цената и се вдига всеки ден! Това е инвестиция! Отделно, че не всеки може да си купи такава кола когато излезе, дори и да има парите! Това е престиж!
  • 10 FERRARI

    3 0 Отговор
    ISTINSKI AVTOMOBIL ! ZA MAISTORI ShOFIORI.Ne kato dneshnite ABS , ESP glyposti.Vsqka greshka na shofiora v takawa kola ,trqbva da se nakazva s nai-lo6oto. Zatova e SUPER KOLA
  • 11 НикиД

    2 7 Отговор
    и какво му е потресаващото на тая италианска щайга. да се благодарят макаронаджиите, че има глупаци с много пари по света, които да им купуват безполезните возила.

    Коментиран от #13

  • 12 фонзи

    1 7 Отговор
    Този кенеф няма дори въздушни възглавници - та това си е направо ковчег на 4 колела
  • 13 корса

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "НикиД":

    На това колега му викат маркетинг!