Отидете към основна версия

14 629 7

Уникален Koenigsegg в чест на Принс

  • koenigsegg-
  • regera-
  • принс

Koenigsegg пусна уникална спец. версия на суперхибрида Regera, която е посветена на американския музикант Принс. Особеният лилав цвят на автомобил е в чест на култовата песен Purple Rain, която Принс издава в средата на 80-те години на миналия век.

Първоначално от компанията решават да използват лилаво-златна окраска, но впоследствие заменят златистите елементи с тъмно сиви, като по този начин съхраняват традиционните карбонови детайли. Ефектни бели линии и бели спирачни апарати завършват екстериора.Салонът на суперкара е решен изцяло в светли тонове. Почти всички детайли, с изключение на карбоновите и металните елементи, са тапицирани в бяла кожа. Силовият агрегат е останал без изменения.

Хибридният тракт на двувратото купе се състои от петлитров битурбо V-образен бензинов двигател и от три електромотора. Комплект батерии и специално разработената KDD трансмисия завършват картинката.Така системната мощност на Regera е 1 500 конски сили, а максималният въртящ момент е равен на 2 000 Нм. Суперкарът ускорява от място до 100 км/ч. за 2.8 секунди, а за достигане на феноменалните 400 км/ч. са необходими не повече от 20 секунди.

От компанията планират да произведат от модела Regera само 80 екземпляра, като този посветен на Принс ще е само един. Цената на всеки от хибридните суперкари е 2.1 млн евро. От Koenigsegg не споменават цената на специалната версия в чест на Принс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини