15 Януари, 2017 22:30 14 602 7

Уникален Koenigsegg в чест на Принс

  • koenigsegg-
  • regera-
  • принс
Уникален Koenigsegg в чест на Принс - 1

Koenigsegg пусна уникална спец. версия на суперхибрида Regera, която е посветена на американския музикант Принс. Особеният лилав цвят на автомобил е в чест на култовата песен Purple Rain, която Принс издава в средата на 80-те години на миналия век.

Първоначално от компанията решават да използват лилаво-златна окраска, но впоследствие заменят златистите елементи с тъмно сиви, като по този начин съхраняват традиционните карбонови детайли. Ефектни бели линии и бели спирачни апарати завършват екстериора.Уникален Koenigsegg в чест на Принс

Салонът на суперкара е решен изцяло в светли тонове. Почти всички детайли, с изключение на карбоновите и металните елементи, са тапицирани в бяла кожа. Силовият агрегат е останал без изменения.

Хибридният тракт на двувратото купе се състои от петлитров битурбо V-образен бензинов двигател и от три електромотора. Комплект батерии и специално разработената KDD трансмисия завършват картинката.Уникален Koenigsegg в чест на Принс

Така системната мощност на Regera е 1 500 конски сили, а максималният въртящ момент е равен на 2 000 Нм. Суперкарът ускорява от място до 100 км/ч. за 2.8 секунди, а за достигане на феноменалните 400 км/ч. са необходими не повече от 20 секунди.

От компанията планират да произведат от модела Regera само 80 екземпляра, като този посветен на Принс ще е само един. Цената на всеки от хибридните суперкари е 2.1 млн евро. От Koenigsegg не споменават цената на специалната версия в чест на Принс.Уникален Koenigsegg в чест на Принс


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    13 7 Отговор
    A после следват серия Майкъл Джексън, Уитни Хюстън, Джордж Майкъл, Фреди Меркюри и розов Елвис Пресли!
  • 2 Баба ви

    9 5 Отговор
    Серия 1броика смях
  • 3 Васичка Атанасова

    5 4 Отговор
    супер спортна кола
    единственото което не харесвам е бяла кожа вътре защото съм имал
    и знам как се цапат врати и седалки
  • 4 Иво

    3 4 Отговор
    Дизайна на джантите е взет 1:1 от този на Алфа Ромео :)

    Коментиран от #5

  • 5 кироки

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Особено да критикуваш Кьони за джантата .Благодарение на тях освен от алумин ,магнезий, джанти вече серийно се правят и от карбон. А Алфа ако не внимават ,скоро ще говорим за тях , изцяло в минало време!
  • 6 Shmeker

    1 3 Отговор
    Много грозна кола.
  • 7 Профи

    2 0 Отговор
    Ако сте виждали на живо тези коли, просто ще останете безмълвни. Pagani Huayra BS бледнее. А за масовките като Ферари и Ламбо, нищо общо. От Koenigsegg водили преговори за заводите на Saab. За да могат повече хора да се насладят на техниката им, естествено с по- масови модели между 200-300 Хил. Евро.