Отидете към основна версия

29 500 26

Американец продава колекция от 700 коли

  • van der brink-
  • търг-
  • аукцион-
  • колекция-
  • рон хакънбърг

Аукционната къща Van Der Brink организира търг за огромна колекция от 700 автомобила. Всички те са собственост на Рон Хакънбърг от Охайо, който започнал да ги събира през 60-те години на миналия век.

Мъжът купил първата си кола, когато бил на едва 15 години. Парите за мечтания Studebaker от 1948 г. взел назаем. Впоследствие основал спедиторска фирма, бизнесът му потръгнал и сбирката от автомобили постепенно започнала да набъбва. Рон успял да запали дори жена си по колекционирането на различни возила.

Около 250 автомобилите на Хакънбърг са от марката на първата му кола - Studebaker, но в колекцията има най-разнообразни превозни средства. Редом с олдтаймерите са паркирани камиони, самоделки, мотоциклети, трактори и всевъзможни екзотики.

Десетилетия наред Рон се опитвал да реставрира събраните коли, но в крайна сметка осъзнал, че времето просто няма как да му стигне. Планирал и музей, но бил принуден да се откаже и тази идея. Сега се надява търгът да помогне на антиките да попаднат в ръцете на други ентусиасти и да заживеят нов живот.

Наддаванията за гигантската колекция ще се състоят на 14, 15 и 16 юли 2017 г. в Норуок, Охайо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини