Отидете към основна версия

5 462 11

Ford GT, притежаван от Дженсън Бътън, отива на търг

  • ford-
  • gt-
  • търг-
  • дженсън-
  • бътън

Един модел става трън в очите на италианците от Ferrari в края на 60-те и той идва от американския син овал - Ford. Причината са четирите последователни титли в 24-те часа на Льо Ман постигнати с автомобили от модела GT40. Минават дълги години до пускането на следващото поколени на модела и чак през 2002-ра бива представен прототип, а произвоството започва през 2004-та и завършва през 2006-та. Общо 4038 автомобила напускат завода и сега ще ви разкажем за един от тях, който попада в ръцете на пилота от Формула 1 - Дженсън Бътън.

Задвижван от компресорен 5.4-литров V8 двигател с мощност от 550 конски сили и 678 Нютонметра, този автомобил има скромния пробег от 8.350 мили или 13438 километра. Той е един от петте VIP машини във Великобритания, а перфектното му състояние, което е близко до това на автомобил изкочил току-що от завода.

Това може би е и причината за завидната цена, която очакваме да заслужи на търг организиран от Silverstone Auctions - между 250 и 300 хиляди паунда или малко под цената за чисто нов екземпляр от третото поколение на модела. То обаче, не е запазило дотолкова духа на "първородния син" и е далеч по-футуристично. Малко спортни автомобили притежават подобна харизма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини