Отидете към основна версия

5 627 8

Ауспуси Akrapovic за най-мощния VW Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • r-
  • akrapovic

Германците от Volkswagen подготвиха, за обновената версия на наточения Golf R, спортния пакет Performance. Една от особеностите в него е наличието на титаниева изпускателна система Akrapovic. Най-мощното 4х4 изпълнение на Golf, с въпросния пакет Performance, впечатлява още и с нови аеродинамични екстериорни елементи, включително и с нови въздушни канали в предната броня, усъвършенстван заден дифузьор и спойлер, създаващ допълнителна сила на натиск на колата към асфалта при високи скорости.

Титаниевата ауспухна система Akrapovic пък е по-лека със седем килограма в сравнение със стандартната. Освен това Golf R разполага с по-мощни спирачни апарати с 432-милиметрови дискове, както и със състезателен режим на електрониката, пренастроени окачване и кормилно управление. В качеството на опция ще бъдат достъпни и 19-цолови лети джанти, които са "обути" с т.нар. полусликове. В салона разликите се състоят в нови карбонови елементи.

Двигателят си остава същия - двулитров турбомотор с мощност 310 конски сили, който позволява ускорение от място до 100 км/ч за 4.6 секунди. Пакетът Performance има и по-висока максимална скорост. При него електронният ограничител е настроен на 267 км/ч. От Волфсбург все още не са посочили цена на Golf R Performance. Базовата версия на Golf R в Германия струва 43 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини