Last news in Fakti

15 Март, 2017 10:39 5 610 8

Ауспуси Akrapovic за най-мощния VW Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • r-
  • akrapovic
Ауспуси Akrapovic за най-мощния VW Golf - 1

Германците от Volkswagen подготвиха, за обновената версия на наточения Golf R, спортния пакет Performance. Една от особеностите в него е наличието на титаниева изпускателна система Akrapovic. Най-мощното 4х4 изпълнение на Golf, с въпросния пакет Performance, впечатлява още и с нови аеродинамични екстериорни елементи, включително и с нови въздушни канали в предната броня, усъвършенстван заден дифузьор и спойлер, създаващ допълнителна сила на натиск на колата към асфалта при високи скорости.

Титаниевата ауспухна система Akrapovic пък е по-лека със седем килограма в сравнение със стандартната. Освен това Golf R разполага с по-мощни спирачни апарати с 432-милиметрови дискове, както и със състезателен режим на електрониката, пренастроени окачване и кормилно управление. В качеството на опция ще бъдат достъпни и 19-цолови лети джанти, които са "обути" с т.нар. полусликове. В салона разликите се състоят в нови карбонови елементи.

Двигателят си остава същия - двулитров турбомотор с мощност 310 конски сили, който позволява ускорение от място до 100 км/ч за 4.6 секунди. Пакетът Performance има и по-висока максимална скорост. При него електронният ограничител е настроен на 267 км/ч. От Волфсбург все още не са посочили цена на Golf R Performance. Базовата версия на Golf R в Германия струва 43 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рено РС

    4 13 Отговор
    Ще дойде рендето и пак ще го бие
  • 2 Чичу Ади

    4 8 Отговор
    Е.аси лудата работа. Карбонови елементи в интериора. Мечтата на всеки манго-джери! Усъвършенстван заден дифузьор на кола висока почти педя, сериозно ли е това? Добре е, че все пак има нещо наистина направено и това са новите спирачки, електроника, управление. По-скоро се опитват да вдигнат шум и да си направят реклама, отколкото да са направили обновена версия.
  • 3 Кобрата

    9 1 Отговор
    Чуден е Golf-а! И особено с изпускателна система на Akrapovic Словения си е направо мечта...
  • 4 ТЦ ТЦ

    6 3 Отговор
    Аууу, 43000 Евро за Голф базова версия? Тез акъл имат ли??
  • 5 Ангел

    4 0 Отговор
    342мм дискове.
  • 6 Ангел

    1 0 Отговор
    Грешка сам. Верно е 17инчи - 431.8мм. Woow 😀👍
  • 7 Пешеходец

    3 1 Отговор
    Нека цъкането с език започне.
    Колата е чудесна, ама хората които никога няма да я карат с право намират сто кусура. Те винаги ще купят кола за марга и ще бутнат 20 кинта на техническия за да карат бараките си до пълен разпад. Точно тия са най опасни на пътя!!

    Коментиран от #8

  • 8 Мн ясно

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пешеходец":

    Много ясно, че карам барака, няма я да карам наследника на трабант вартбург...
    Само опел