Отидете към основна версия

6 988 11

Това е най-луксозното SUV на Great Wall

  • great wall-
  • way-
  • 01

В края на миналата година китайският автомобилен производител Great Wall Motors, продукцията на който се сглобява и в България, обяви пускането на свой премиум бранд. Идеята е, новата марка да стане аналог на Lexus.

Ще припомним, че по-рано китайците ребрандираха автомобилите си с повишена проходимост от Great Wall на Haval, а сега най-луксозните от тях ще се наричат Wey. Първият модел, носещ вътрешнозаводско обозначение 01 беше заснет от сайта CarNewsChina.

Изданието разполага и с информация за габаритите на автомобила. Според нея новото луксозно SUV ще е с дължина 4 765 мм, широчина - 1 931 мм и височина - 1 655 мм. Междуосието му ще е 2 950 мм. Към момента е ясен и един от двигателите. Той ще е снабден с турбокомпресор и ще е с работен обем от два литра.

Мощността му ще е 230 к.с., а максималният въртящ момент - 360 Нм. Очаква се официалното представяне на Wey 01 да стане през април, по време на автомобилното изложение в Шанхай. Тогава ще станат ясни и останалите подробности около новия премиум кросоувър на Great Wall.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини