20 Март, 2017 05:30 6 960 11

Това е най-луксозното SUV на Great Wall

  • great wall-
  • way-
  • 01
Това е най-луксозното SUV на Great Wall - 1

В края на миналата година китайският автомобилен производител Great Wall Motors, продукцията на който се сглобява и в България, обяви пускането на свой премиум бранд. Идеята е, новата марка да стане аналог на Lexus.

Ще припомним, че по-рано китайците ребрандираха автомобилите си с повишена проходимост от Great Wall на Haval, а сега най-луксозните от тях ще се наричат Wey. Първият модел, носещ вътрешнозаводско обозначение 01 беше заснет от сайта CarNewsChina.

Изданието разполага и с информация за габаритите на автомобила. Според нея новото луксозно SUV ще е с дължина 4 765 мм, широчина - 1 931 мм и височина - 1 655 мм. Междуосието му ще е 2 950 мм. Към момента е ясен и един от двигателите. Той ще е снабден с турбокомпресор и ще е с работен обем от два литра.

Мощността му ще е 230 к.с., а максималният въртящ момент - 360 Нм. Очаква се официалното представяне на Wey 01 да стане през април, по време на автомобилното изложение в Шанхай. Тогава ще станат ясни и останалите подробности около новия премиум кросоувър на Great Wall.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    19 6 Отговор
    Клавиатурните експерти къде са?
  • 2 кроко

    11 23 Отговор
    Китайски кошник!

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Каза тролчето, което още кара колело!

    Коментиран от #5

  • 4 Даааа

    10 17 Отговор
    Страхотна е ! Лексус, Мерцедес-Бенз и Волво (трите топ премиум марки) пасти да ядат, защото това на качество ще е като тях, но по цена ще ги бие. Кола-мечта.
  • 5 кроко

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    ...каза путиноидчето, дет и колело няма...
  • 6 Драганята

    3 2 Отговор
    Нещо наистина добро с тези 200+ кончета...Старите с двигател на Мицубиши бяха супер на черен път и трагедия на шосето...Идва време на втория ми SUV от тази марка...Браво!
  • 7 гост

    8 0 Отговор
    Не се знае какви ще са все пак. И на какви цени ще ги пуснат.
    Х6 е доста сполучлив, тежък е и се люшка, но инак не е лош за цена от 36х.лв за 4х4 модел, понеже единствената алтернатива е Дачия, а тя е клас по-долу от Х6.
    За да потръгне марката трябва да има държавни поръчки, целенасочена политика, както е с Дачия в Румъния например. Колата без ДДС и отстъпка за количество може да дкойде на 25х.лв, а за толкова само някоя Астра или Дачия може да се купи, но не и пълноразмерен СУВ с 4х4. Симпатични коли, на достъпна цена и добра техника, куца им само маркетинга и реномето.
  • 8 Малкия Цорю

    4 3 Отговор
    Направих си снимка за фейсбук с един грейтлол.Нищо усобенно само около 14 лайка имах.
  • 9 Неразбралия

    0 1 Отговор
    Този модел ще се предлага ли в България...
  • 10 Z12XE

    6 1 Отговор
    Пастамасов боклук.
  • 11 Shmeker

    1 1 Отговор
    По време на криза да правиш китайска луксозна марка е обречено на провал.