Отидете към основна версия

6 714 7

Чисто нов Jaguar E-Type

  • jaguar-
  • e-type

След XKSS и E-Type Lightweght още един модел ще бъде пресъздаден от подразделението Jaguar Land Rover Classic в ограничено количество - обявеният дори и от Енцо Ферари и много други за безспорно произведение на изкуството E-Type.

Отново повод за това са останали от миналото автомобили, които ще бъдат преродени с всички оригинални части и ще отговарят на всички изисквания и стандарти.

Първият от десетте автомобила от спецификацията Series 1 Fixed Head Coupe 4.2 ще бъде готов за изложението Techno Classica в германския град Есен. За разлика от другите два модела, тук няма шасита, а за целта ще бъдат използвани нормални автомобили, които компанията е изкупила обратно.Първият е преживял значително количество от живота си Калифорния, защото веднага след произвеждането му през 65-та, той предприема презокеанско пътешествие, а през 83-та бива прибран в гараж и до този момент не е виждал светлина.

През годините му в движение автомобилът изминава сравнително скромните 125 хил. километра.

За разлика от баснословните суми за XKSS и Lightweight от над милион, за този автомобил в цвета Opalescent Gunmetal Grey и всичките останали, цената ще започва от 285 хиляди паунда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини