Отидете към основна версия

29 760 33

Ето го краля на кросоувърите

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • glc-
  • coupe-
  • 63-
  • s
Mercedes-AMG GLC 63 S Coupe

Представянето на най-бързия кросоувър ще се състои в Ню Йорк. Там Mercedes ще покаже две версии на колата AMG GLC 63 - - стандартна и Coupe, които са снабдени с четирилитров V-образен осмак с два турбокомпресора.

Базовият вариант AMG GLC 63 е с мощност 476 конски сили, а максималният му въртящ момент е 650 Нм. Автомобилът развива максимална скорост от 250 км/ч. (електронно ограничена), а ускорението до 100 става за 4 секунди.

По-мощната версия GLC 63 S разполага със същия агрегат, който обаче е форсиран до 510 конски сили. Максималната му скорост също е ограничена на 250 км/ч, но ускорението от място до 100 км/ч. става за 3.8 секунди.

С този Mercedes няма да могат да се мерят дори сегашните законодатели в сегмента Porsche Macan, Audi SQ5 и BMW X4. За сравнение ще кажем, че най-мощният Macan, който е и най-бърза за момента, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 сек.Така още с първата си поява Mercedes AMG GLC 63 ще се сдобие с титлата "Крал на кросоувърите". Четирилитровият двигател работи съвместно с деветстепенната скоростна кутия AMG Speedshift MCT.

През тази трансмисия момента се предава и на четирите колела, като от компанията използват за целта ново поколение на 4х4 системата си 4Matic+, която е снабдена с многодискова муфа отпред, автоматично разпределяща момента между осите.

Трябва да се отбележи и наличието на заден самоблокиращ се диференциал, който при S-версията е електронно управляем. Спирачната система е еднаква и за двете версии - с шестбутални супорти отпред, а окачването е пневматично.

Още нещо, на което трябва да се акцентира, е, че Mercedes-AMG GLC 63 за първи път показва новата AMG външност, която се характеризира с вертикални елементи в радиаторната решетка. Визията е заимствана от състезателните Mercedes-и от 50-те.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини