Отидете към основна версия

15 718 33

Дизел с четири турбокомпресора за BMW 5er

  • bmw-
  • 5er-
  • турбокомпресори-
  • m550d

BMW представи най-новата си модификация от линията си M Performance, която засяга седан и комби версиите на новата пета серия. Иновацията е обозначена като M550d, а най-интересното в нея е, че се оборудва с дизелов двигател с четири турбокомпресора.

моторът на новото BMW M550d е шестцилиндров, а работният му обем е три литра. Благодарение на четирите турбини, мощността достига до впечатляващите 400 конски сили, а максималният въртящ момент е 760 Нм. Любопитно е още, че при 1000 об/мин. пиковият момент е 450 Нм.Максималната тяга е налична в диапазона от 2000 до 3000 оборота. От BMW заявяват, че това е най-мощният шестцилиндров дизел в цялата история на марката. Високотехнологичният агрегат е оборудван с две турбини с ниско налягане и с две - с високо.

Три от нагнетателите - два с ниско налягане и един с високо, работят постоянно. Четвъртият турбокомпресор се включва на 2500 об/мин. Ще припомним, че досегашният двигател на M550d беше снабден с три турбокомпресора. Новият мотор, който е с четири турбини, работи съвместно с модернизирана осемстепенна автоматична трансмисия.Така комплектован новият седан M550d ускорява от място до 100 км/ч. за 4.4 секунди, а комбито прави същото упражнение за 4.6 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Новото M550d може да се оборудва и с фирмената 4х4 система xDrive.

Още една от екстрите е системата за изменение на режимите на работа на двигателя. В допълнителното оборудване са налични още адаптивен круиз контрол, функция за дистанционно паркиране на автомобила, а така същ 19- или 20-цолови джанти. Както вече споменахме, M550d ще се продава във варианти седан и комби.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини